Cum alegi camera de supraveghere?


Camera de supraveghere este dispozitivul video folosit pentru supravegherea unei zone. De cele mai multe ori sunt conectate la un echipament de înregistrare sau o rețea IP pentru a putea fi urmărite de persoanele însărcinate cu asigurarea pazei în zona respectiva.

Înregistrările sunt stocate sub forma unor fișiere video. Pentru a eficientiza stocarea, de cele mai multe ori se folosesc senzori de mișcare pentru a declanșa înregistrările. Analiza înregistrărilor este ușurata prin folosirea unor programe software specializate, care pot efectua operații de căutare în lista de fișiere video stocate.

Clasificarea camerelor de supraveghere se poate face după câteva criterii de bază:

Cu cablu sau fără cablu (Wireless)

Camerele de supraveghere fără cablu oferă o flexibilitatea mai mare și sunt mai ușor de instalat sau mutat. Camerele cu cablu pot fi instalate la distante mai mari de dispozitivul de înregistrare si sunt de obicei mai ieftine.

Color sau Alb/Negru

Camerele alb/negru sunt în general suficiente pentru nevoile de supraveghere din zonele rezidențiale, însa acum camerele color au înlocuit aproape complet camerele alb/negru în sistemele de supraveghere moderne.

Interior sau Exterior

Pentru a putea fi folosită la exterior, camera de supraveghere are nevoie de un sistem care sa o protejeze atât de praf și murdărie, care ar putea degrada calitatea imaginilor, cât mai ales de vandalism. Camerele de interior nu au nevoie de astfel de sisteme de protecție, așa că sunt, în general, mai ieftine.

De zi sau de noapte

Majoritatea camerelor de supraveghere sunt făcute sa lucreze optim ori ziua, ori noaptea, dar unele dintre ele sunt capabile să funcționeze în ambele situații. Camerele cu vedere nocturnă folosesc LED-uri cu lumina infraroșie care este detectată de cameră dar iese din spectrul vizibil al ochiului uman. Cu cât mai multe LED-uri, cu atât mai buna va fi vederea nocturnă, însă acest lucru afectează și prețul final al camerei. Camerele alb-negru oferă vizibilitate mai buna pe timp de noapte sau în zone cu lumină scăzută.

Ascunse sau la revedere

Camerele ascunse vor fi mai greu de detectat de către intruși și ajuta la prinderea lor ‘asupra faptei’, însă dacă doriți să-i îndepărtați de obiectivul dumneavoastră e bine ca sistemele de securitate sa fie cât mai vizibile.

Pentru a putea alege camera de supraveghere sau sistemul de supraveghere optim pentru dumneavoastră, puteți apela oricând la specialiștii noștri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *