De ce suna alarmele noaptea in cartier… sau de ce e util un contract de mentenanta?


Daca locuiesti intr-un oras, mare sau mic, putin probabil sa nu fi auzit, de fiecare data cand se intrerupe curentul in cartier, urlete de sirene de alarma. Daca te-ai intrebat de ce se intampla astfel de „discoteci nocturne”, cauza este simpla: cei care au sistemul respectiv de securitate nu fac mentenanta perioadica a sistemului de alarmare.

Explicatia putin mai tehnica este urmatoarea: toate sistemele de alarma au acumulatori (baterii), care  atunci cand se intrerupe curentul ar trebui sa tina „in viata” sistemul pe o perioada de timp (in  Romania, legea prevede 24 ore in mediul urban si 72 ore in mediul rural). Sunt insa infractori care pandesc  lipsa indelungata de acasa a beneficiarilor, taie alimentarea de la panoul general, asteapta sa se descarce bateriile si apoi si-ar face treaba in liniste fara sa mai sune nici o alarma. Din cauza asta, sistemele de alarmare sunt proiectate ca atunci cand bateria se descarca sub un anumit nivel – sa avertizeze sonor, deci sa „porneasca” sirena.

Si cum acumulatorii, ca orice baterii, in timp se uzeaza si se descarca mult mai repede unele alarme incep sa „cante” chiar si dupa cateva minute.

In concluzie, daca proprietarul alarmei ar avea grija de sistem cu o verificare periodica a sistemului ar scapa de un stres inutil și intreg cartierul i-ar mulțumi!


Sistemele de supraveghere
video sunt și ele sisteme care necesita mentenanta periodica, nu putine fiind cazurile in care colegii nostri au descoperit la clienti ca sistemul nu mai inregistra imagini de luni de zile. Ba chiar au fost cazuri in care au fost furate efectiv camerele de supraveghere, dar fiindca hard diskul era stricat de mult si nu l-a verificat nimeni – nu s-a putut extrage nici o proba.

Costul unui contract de mentenanta poate fi incredibil de mic in comparatie cu stresul de care va scapa sau problemele care pot aparea. Pretul lunar al unui contract de mentenanta porneste de la cativa euro pe luna si se calculeaza in functie de sistemul de securitate existent. (Exemplu: pentru un sistem clasic de supraveghere in Bucuresti pretul variaza intre 5 si 20 eur/luna)

Oricine se confruntă cu probleme precum cele de mai sus ne poate contacta si noi vom incerca sa ajutam. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne contactati pe email la sales@smarteye.ro sau la 0725 ALARMA (0725 252762).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *