Noi metode de furt! Cum acționează hoții și de ce nu sunt reclamați.


În ultimul an, o nouă metodă de furt este practicată in România: hoții intră în locuință și fură doar o parte din bani sau bijuterii, lăsând păgubitul să își îndrepte suspiciunile mai degrabă către familie, îngrijitoare sau bonă, în loc să facă reclamație la poliție.

Hoţii folosesc chei false potrivite şi nu sparg yala pentru că nu vor să lase niciun semn că în casă au intrat musafiri nepoftiţi. Acţionează doar atunci când sunt siguri că nimeni nu-i va vedea.

De cele mai multe ori, victimele evită să depună plângere şi de multe ori trec săptămâni, dacă nu chiar luni întregi până înţeleg că au fost jefuiţi. Când ajung la poliţie, mare parte din probe s-au pierdut deja.

Păgubit: „Cunosc psihologia oamenilor, cam ştiu cum acţionează, oamenii în general, unde îşi ascund banii şi faptul că nu iau toţi banii? Eeee și eu am pățit așa ceva de la colegi de serviciu… Tu te verifici în general ai bani azi o bancnotă, două și nu stai să numeri și descoperi mai târziu.”

Păgubit: „Banii i-am ținut sub canapea, hoții au aflat de la o bătrână care avea grijă de fata mea că dețin bani cash în casă, norocul meu că cu o zi înainte îi depusesem la bancă.”

Din momentul în care intră În locuinţă hoţii nu mişcă în niciun fel obiectele faţă de felul în care au fost ele aşezate. Au informaţii precise şi se îndreaptă direct spre dulapul în care se află banii. Ei bine, odată ajunşi aici au grijă să nu fure în niciun caz toată suma.

Specialiştii spun că metoda e folosită de aproximativ un an şi sunt deja câteva sute de cazuri în toată ţara, cele mai multe în Bucureşti.

Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: „În primele zece luni ale acestui an, în Capitală au fost înregistrate aproximativ 1.500 de furturi din locuinţe”

Sistemele de securitate, fie că sunt alarme sau camere de supraveghere pot fi de mare ajutor, mai ales că prețurile unor astfel de sisteme sunt mult mai accesibile în ultima vreme.

 

Sursa: digi24.ro

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *