Risc mare pentru societati


Un lucru foarte important, știut încă de foarte puțină lume, este ca până la data de 1 ianuarie 2015* toate unitățile comerciale, indiferent de mărimea lor, fie că sunt hypermarketuri, clădiri de birouri sau chioșcuri de ziare – trebuie să deţină o expertiză de risc la securitate fizică, în caz contrar fiind pasibile de amendă de pana la 10.000 de lei**.

Politiștii, jandarmii, precum și primarii sau împuterniciți ai acestora sunt cei care pot verifica dacă firmele respectă sau nu legea privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Această analiză de risc este, de fapt, documentul prin care un specialist autorizat în securitate analizează şi stabileşte de ce anume este nevoie pentru ca măsurile de securitate din cadrul unui obiectiv să acopere vulnerabilităţile acestuia în faţa hoţilor. Este vorba despre un standard impus de Uniunea Europeană prin care fiecare societate comercială are obligaţia să-şi identifice ameninţările care pot pune în pericol viaţa sau integritatea persoanelor sau a valorilor deţinute şi să stabilească măsurile necesare de prevenție.

Având o experiență de peste 20 de ani in domeniul sistemelor de securitate, fiind autorizați de către IGP, acreditați și înscriși în Registrul Naţional al Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică, compania noastră vă poate ajuta cu întocmirea acestor evaluări.

Ne puteți scrie pe adresa evaluare@smarteye.ro un scurt email prin care să ne solicitați ajutorul si vă vom contacta în cel mai scurt timp.


*Singurele companii care au obtinut o amanare pana la 1 iulie 2017 sunt cele care au fost infiintate inainte de 16 iunie 2012.
**Aceste informații reies din Legea nr. 333/2003, H.G. nr. 301/2012 si Istructiunea M.A.I. Nr. 9 din 01.02.2013 privind Întocmirea Analizei de Risc la Securitatea Fizică.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *