Top 10 cei mai proşti hoţi din România


Vă prezentăm astăzi un top a celor mai proşti hoţi din România identificaţi în ultimii ani, care, pe lângă dosarele penale, urmate condamnări mai mult sau mai puţin aspre, au reuşit să se facă de tot râsul.

1. Hoţul care a sunat la 112 de frica fantomelor


Topul celor mai tăntălăi hoţi este deschis de un tânăr de 31 ani, din judeţul Vaslui. Ovidiu Domnişor, din localitatea Beneşti (Tanacu) a fost autorul unei întâmplări memorabile, autodenunţându-se la poliţie de frica stafiilor. În luna aprilie 2013, în toiul nopţii, bărbatul a spart mai multe din subsolul unui bloc din centrul Vasluiului, de unde a furat diverse bunuri cu care a umplut un rucsac, după care s-a oprit într-una din boxe pentru a bea o sticlă cu vin.

La un moment dat, bărbatului i s-a părut că aude zgomote ciudate şi, de frică, a sunat la 112 pentru a cere sprijinul poliţiştilor spunând că boxa în care se intrat pentru a lua nişte borcane cu murături se aud zgomote ca de fantome şi se teme să mai iasă.

„Poliţiştii deplasaţi la locul indicat l-au găsit pe tânăr aşteptând cuminte într-una din cele şapte boxe în care intrase, pe rând, prin efracţie. Pe numele suspectului s-a întocmit dosar penal pentru tentativă de furt calificat, având în vedere că rucsacul cu bunurile sustrase a fost găsit asupra lui”, a declarat, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Cercetat în stare de libertate, tânărul pasionat de borcanele cu murături ale vasluienilor a dat o nouă lovitură o lună mai târziu. Bărbatul a fost prins în noaptea de 9 spre 10 iunie ieşind din boxa unui bloc aflat pe strada Smârdan din Vaslui cu o bicicletă „Mountain Bike“, 8 litri de vin şi mai multe borcane cu murături. Luat la întrebări, hoţul a recunoscut că a spart mai multe boxe de la subsolul respectivului bloc. De această dată, pe hoţul s-a ales cu mandat de arestare.

2. Hoţii care şi-au lăsat buletinul la locul spargerii

Chiar dacă nu s-au autodenunţat la 112, alţi hoţi s-au dat singuri de gol după ce şi-au uitat actele de identitate la locul faptei. Este cazul unui bărbat din Târgu Jiu care a furat o maşină, al cărei proprietar uitase cheile în contact. După câţiva kilometri hoţul a intrat cu maşina într-un copac, iar în graba de a dispărea cât mai repede de la locul accidentului, ăi-a uitat în maşină haina în care avea toate actele, inclusiv buletinul.

Un tânăr de 21 de ani din comuna vâlceană Prundeni poate concura cu succes la titlul de cel mai prost hoţ. Aflat în stare de ebrietate, tânărul s-a hotărât să spargă locuinţa unui amic, pe care îl vizitase cu o zi înainte. Ştiind că proprietarul urma să plece de acasă, tânărul a mers la baie şi a deschis sistemul de închidere al ferestrei. În timpul nopţii, bărbatul a pătruns în locuinţa prietenul pe geamul de la baie, moment în care i-a căzut cartea de identitate din buzunar. Pus în faţa faptului împălinit, hoţul care sustrăsese o sumă de bani, şi-a recunoscut fapta.

3. Hoţul care a leşinat de frica alarmei

Un tânăr de 23 de ani, din Rovinari, a fost prins în interiorul unui magazin, cu toţi banii pe care i-a furat, în buzunar. În momentul în care a încercat s-a declanşat alarma, hoţului i s-a făcut rău pierzându-şi cunoştinţa. Sesizaţi că la magazinul în cauză s-a declanşat alarma anti efracţie, poliţiştii au dat peste hoţul leşinat. În buzunarul acestuia, poliţiştii au descoperit suma de 205 lei pe care o sustrăsese din magazin.

4. Hoţul care a adormit la locul faptei

Un bărbat din comuna suceveană Mălini a spart locuinţă din localitate, furând mai multe bunuri pe care le-a pus într-un sac, dar, din cauză că era băut, a adormit în holul locuinţei, fiind găsit de către proprietari.  Proprietarul locuinţei a plecat de acasă dimineaţă, împreună cu soţia, iar seara, când s-au întors au găsit un geam al locuinţei spart. În momentul în care au intrat în casă, au găsit un bărbat în vârstă de 44 ani, din aceeaşi localitate, dormind în holul locuinţei, având asupra lui un sac cu scule electrice şi mai multe sacoşe cu produse alimentare, bunuri ce aparţineau proprietarilor locuinţei respective. Poliţiştii au stabilit că hoţul a intrat în locuinţă după ce a spart un geam, a furat mai multe bunuri, însă din cauza stării avansate de ebrietate a adormit în holul locuinţei.

5. Hoţul prins servind prânzul la locul jafului

În 2013, un alt furt comis de această dată în judeţul  în Iaşi a stârnit amuzamentul publicului. Un hoţ a intrat în casa nelocuită a unor persoane şi a furat mai multe bunuri, fără să ştie că alarma se declanşase în momentul intrării prin efracţie. Înainte să plece din casă cu bunurile furate, hoţul s-a oprit în bucătărie pentru a mânca o ciorbă din frigider. A fost prins de agenţi în timp ce savura mâncarea în bucătărie. Tot în 2013, un  alt hoţ demn de de filmele cu proşti a dat o lovitură tot în judeţul Iaşi. Bărbatul a mers beat într-o casă nelocuită şi pentru a-şi ascunde identitatea şi-a pus şosetele pe mâini şi o pungă de plastic în cap. A căzut peste toaletă şi a spart vasul WC, fiind şi el prins de proprietari înainte să se bucure de bunurile furate.

6. Criză de epilepsie în timpul jafului

Un alt hoţi ieşit din tipare a fost prind de poliţiştii din Comăneşti după ce a făcut o criză de epilepsie în timpul furtului.  În timpul nopţii bărbatul de 30 de ani a pătruns în boxa unui bloc din oraş şi în timp ce îndesa bunurile în sac a fost surprins de un locatar. De frică, bărbatul cunoscut cu antecedente medicale a suferit o criză de epilepsie. Locatarul care l-a surprins la furat a sunat la 112 anunţând Poliţia şi solicitând un echipaj medical, hoţul fiind transportat la spital. 

7. Hoţul salvat de păgubit

Un alt hoţ a fost prins de poliţişti în urma unei întâmplări ce putea să îl coste viaţa. În luna iulie, anul curent, un tânăr din Nădlac a încercat să fure un telefon mobil din mâna unui arădean care stătea pe o bancă în parcul Pădurice. Încercând să-şi recupereze bunul, proprietarul a alergat după hoţ, care a încercat să-şi piardă urma aruncându-se în lacul din parc. A uitat însă cel mai important detaliu: nu ştia să înoate.  Fiind la un pas să se înece, păgubitul, împreună cu un alt martor au sărit în apă pentru a salva hoţul.  Arădeanul căruia hoţul a încercat să-i fure telefonul a sunat la 112, pe numele hoţului fiind întocmit dosar penal.

8. Hoţul, cu prada la vedere

Un timişorean care a sperat că se va face cu o bicicletă, fără să scoată un leu din buzunar, a reuşit să se facă de tot râsul. Bărbatul de 39 de ani a furat o bicicletă care avea una dintre roţi asigurată cu un lacăt. Pentru că nu putea să o pună în mişcare, bărbatul căra bicicleta în braţe, prin centrul Timişoarei, cu lacătul pus pe roată, moment în care fost surprins de un echipaj de jandarmi. Luat la întrebării, barbatul a recunsocut ca furase bicicleta din fata unui magazin şi cum nu avea un cleşte la îndemână a încercat să îşi piardă urma cărând bicicleta în braţe. Bicicleta a fost restituită proprietarului, iar hoţului i s-a întocmit dosar penal.

9. Hoţul care ”a zburat” de la etajul 3

Un tânăr de 23 ani, din judeţul Maramureş a reuşit să scape cu viaţă după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc din municipiul Baia Mare. Bărbatul a escaladat clădirea, iar în momentul în care a ajuns în dreptul geamului pe care voia să-l spargă, s-a dezechilibrat şi a căzut în gol şapte metri, până la etajul întâi, unde s-a prăbuşit pe planşeul de deasupra casei scării. Locatarii au sunat la 112 şi la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD. Hoţul a fost coborât de pompieri pe o scară. El a fost transportat la spital, iar poliţiştilor le-a declarat că de fapt  vroia să-şi viziteze un prieten care stătea în bloc.

10. Hoţul prins după ce şi-a făcut selfie cu telefonul furat

Un ieşean şi-a făcut prietenii de râs pe internet, după ce a realizat zeci de fotografii cu aceştia, în diverse ipostaze, folosindu-se de un telefon ce ar fi fost furat. Un cetăţean din Danemarca, Bjarne Neiiendam, a postat pe 8 iunie, pe contul personal de Facebook, 22 de fotografii în care tânărul Radu, ce are în jur de 20 de ani, apare alături de mai mulţi prieteni de ai săi în oraşul Hârlău.  În postarea sa, danezul spune că cel care i-a furat telefonul nu a dezactivat conexiunea pe care celularul o avea cu un cont online, toate pozele realizate pe telefon ajungând, automat, pe calculatorul său. Neiiendam susţine că deţine 60 de fotografii realizate de hoţi cu telefonul ce i-a fost furat. Tânărul care apare în mai multe fotografii realizate cu telefonul furat al unui cetăţean danez a fost identificat de Poliţie urmare a sesizării din presă. Radu L. a amanetat telefonul după ce a apărut pe internet. Poliţiştii au găsit celularul şi l-au indisponibilizat, urmând a-l trimite în Danemarca.


Articol preluat de pe http://adevarul.ro

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *